Zoetwater Academie

De Zoetwater Academie is een van de deelprojecten van de Broedplaats Zoet Water Schouwen-Duiveland en wil als kennis- en leernetwerk relevante kennis over zoet water verspreiden en vastleggen. Centraal staat leren van de opgebouwde kennis over zoet water en leren van elkaar. Hiervoor organiseert de Zoetwater Academie kennisbijeenkomsten, workshops, excursies en meer.

HZ University of Applied Sciences geeft in samenwerking met Delta Platform en de andere vier deelprojecten in de Broedplaats Zoet Water vorm en uitvoering aan dit kennis- en leernetwerk.

Voor al onze bijeenkomsten

akker op Schouwen-Duiveland

Kennis en leren

Op kennisbijeenkomsten die de Zoetwater Academie in samenwerking met anderen als Deltares, Acacia Water en de WUR organiseerde, zijn registraties van presentaties gemaakt. De presentaties en de registraties daarvan, relevante publicaties en filmpjes vindt u in onze bibliotheek.

Laatste projectnieuws

Gezonde bodem
1 november 2023

Kennisbijeenkomst: “Gezonde bodem: NKG en Groenbemesters”

Lees verder
Ymke Temmerman door fotograaf Roel Gelderland van HZ UAS
8 juni 2023

Kieswijzer zoet water beschikbaar

Lees verder
Gezonde bodem
16 mei 2023

Kennisbijeenkomst voor agrariërs ‘’Gezonde bodem en bedrijfsvoering’’

Lees verder

Deze activiteit is een onderdeel van de Broedplaats Zoet Water Schouwen-Duiveland. Het is mogelijk gemaakt met steun van het Interbestuurlijk Programma Vitaal Platteland Zuidwestelijke Delta (IBP-VP-ZWD) en subsidie van provincie Zeeland.