Agrarische zoetwatermarkt - 7 maart 2023

26 januari 2023

Als agrariër heb je te maken met uitdagingen als wateroverlast, droogte en verzilting. Om een vitaal en leefbaar platteland te houden, is de overgang naar een klimaatbestendig en zelfvoorzienend watersysteem ingezet. Wil je weten wat er mogelijk is?

Bezoek dan de agrarische zoetwatermarkt!

Deze vindt plaats op dinsdag 7 maart 2023, van 18.00 - 21.00 uur in het gemeentehuis van Zierikzee.

drainage gaat de grond in

Zet 7 maart in de agenda

Tijdens de agrarische zoetwatermarkt laten we zien welke zoetwateroplossingen er zijn en kun je in gesprek gaan met leveranciers en adviseurs die jou kunnen helpen de volgende stap te zetten.

Het Living Lab Schouwen-Duiveland werkt samen met agrariërs, overheden, experts en studenten aan het zoetwatervraagstuk. We laten graag zien waarmee we bezig zijn en gaan daarover graag met jou in gesprek. Laat je inspireren om zelf aan de slag te gaan met zoetwateroplossingen op het bedrijf.

Ben je nog niet bekend met de voucherregeling die voor agrariërs op Schouwen-Duiveland beschikbaar is? Er is nog subsidie te verkrijgen voor zoetwateroplossingen. Bekijk hier het filmpje over de regeling.

Uitnodiging aan bedrijven die zich willen presenteren
Geïnteresseerde bedrijven die zich richten op innovatieve zoetwatermaatregelen en/of ideeën hebben over (het vergroten van) de zoetwaterbeschikbaarheid en zich willen presenteren op deze zoetwatermarkt, kunnen hun belangstelling hiervoor vóór 17 februari doorgeven aan denise.van.eekeren@hz.nl.

Meer informatie over het programma van de zoetwatermarkt wordt nader bekend gemaakt op deze website.

De zoetwatermarkt is een onderdeel van de Broedplaats Zoet Water Schouwen-Duiveland. Deze kennismarkt is mogelijk gemaakt met steun van het Interbestuurlijk Programma Vitaal Platteland Zuidwestelijke Delta (IBP-VP-ZWD) en subsidie van provincie Zeeland.