Webinar 31 januari - "Ervaringen van zoetwaterboer Klaas Schenk: Van akkerbouwer naar watermanager”

19 januari 2023

Op dinsdagavond 31 januari organiseert de Zoetwater Academie in samenwerking met Agrarisch Schouwen-Duiveland een webinar waarin Klaas Schenk vertelt over de verschillende zoetwatermaatregelen die hij toepast op zijn bedrijf om zijn zoetwaterkringlopen zoveel mogelijk te sluiten.

Klaas is een ervaren akkerbouwer uit Noord-Holland en is gespecialiseerd in de teelt van granen, aardappelen en gewassen met zoet water. Hij maakt gebruik van moderne technologieën en methoden om de opbrengst van zijn gewassen te verhogen en de kwaliteit te verbeteren.

Klaas Schenk

Verschillende zoetwatermaatregelen worden op zijn bedrijf gecombineerd; dubbele drainage, druppelirrigatie, opslag van water ondergronds en in reservoirs. 

Klaas is actief in de plaatselijke landbouwgemeenschap en werkt samen met andere boeren om de landbouw in de regio te verbeteren.

Daarnaast is zijn bedrijf uitgekozen als demonstratiebedrijf in het project Zoetwaterboeren.

Deze activiteit is een onderdeel van de Broedplaats Zoet Water Schouwen-Duiveland. En is mogelijk gemaakt met steun van het Interbestuurlijk Programma Vitaal Platteland Zuidwestelijke Delta (IBP-VP-ZWD) en subsidie van provincie Zeeland.