Verdiepingsbijeenkomst: Innovatieve drainage demonstreren, monitoren en evalueren

Het is inmiddels zo’n 2 jaar geleden dat er gestart is met het Samenwerken voor zoet water. Tijdens deze periode hebben we flinke stappen gezet en belangrijke mijlpalen bereikt. Om onze ervaringen en kennis te delen, organiseren we een bijeenkomst rondom peilgestuurde drainage.

Tijdens deze bijeenkomst delen geohydrologen Arjen Roelandse (Acacia Water) en Vince Kaandorp (Deltares) de ervaringen rondom de aanleg en presenteren de eerste meetresultaten van het (grond)watersysteem.

Innovatieve drainagetechnieken kunnen bijdragen aan het behoud en het benutten van zoete regenwaterlenzen in de laaggelegen zoute kwelgebieden onder de druk van klimaatverandering. In het project “Samenwerken voor Zoetwater: innovatieve drainage testen, monitoren en evalueren” worden op drie proefvelden verschillende drainagemethoden op poelgronden getest. Op twee percelen is vanaf eind 2022 dubbele, peilgestuurde drainage aangelegd en op één perceel is anti-verziltingsdrainage aangelegd. Alle percelen hebben putten om het vrijgekomen drainwater te verzamelen, waarbij gestreefd wordt naar het ‘oogsten’ van het zoete drainagewater.

Natuurlijk kijken we tijdens de bijeenkomst naar hetgeen u op uw eigen bedrijf kunt toepassen. Er is voldoende ruimte voor vragen. 

Aanmelden: stuur een email aan: cvansluijs@proefboerderij-rusthoeve.nl.
Datum: donderdag 22 februari
Tijd: 15.00-17.00 uur
Locatie: Proefboerderij Rusthoeve, Noordlangeweg 42, Colijnsplaat
 

Aanleg innovatieve drainage
Het project "Samenwerken voor Zoetwater: innovatieve drainage demonstreren, monitoren en evalueren" is gesubsidieerd door een EU bijdrage, de provincie Zeeland en gemeente Schouwen-Duiveland.
Drie logo's POP3 project
Logo's project